Ortopedická ambulancia doktor Houndjo oznamuje svojim pacientom, že vo štvrtok 30. a v piatok 31. marca nebude ordinovať.


Klub slovenských turistov v Zohore pozýva členov na stretnutie, kde sa budú vydávať turistické známky. Prineste si so sebou preukaz. Schôdza sa uskutoční v sobotu 1. apríla o 18.00 hod na ihrisku na futbalovom ihrisku v Zohore, v bufete u Bertuš Kopačkovej. Okrem preukazu si prineste nejaké eurá na občerstvenie a hlavne chuť sa stretnúť a dobrú náladu.


Oznamujeme občanom, že od štvrtka 30. marca do utorka 4. apríla 2023 budú za požiarnou zbrojnicou pristavené kontajnery na ZBER OBJEMNÉHO ODPADU.

Medzi objemový odpad patria také veci čo sa nezmestia do popolnice a sú to:

-          kreslá, sedačky

-          staré postele, nábytok

-          koberce, dvere, podlahoviny

-          umývadla, vane

-          kočíky, autosedačky, bicykle a iný podobný odpad

Žiadame občanov, aby dávali do kontajnerov LEN OBJEMNÝ ODPAD a NIE STAVEBNÝ, alebo BIO odpad!!! Kontajnery sú monitorované kamerovým systémom.

Tiež je prísny zákaz ukladať do týchto kontajnerov pneumatiky z osobných a nákladných áut!!!


Milí diváci, Divadelný spolok ŠÁCHOR zo Zohora vás pozýva 1. apríla o 18:00 v kultúrnom dome v Zohore, na reprízu záhoráckej komédie KURNÍKŠOPA. Trvá cca 2 hod s 15 minútovou prestávkou.

Predpredaj lístkov je možný na facebooku divadla, alebo hodinu pred predstavením.

Pred, počas a po predstavení bude otvorený divadelný BAR, kde budú v predaji víno, koláče a káva.


Futbalový klub Zohor pozýva fanúšikov na futbalové zápasy, ktoré sa odohrajú v sobotu a v nedeľu 1. a 2. apríla

v sobotu o 16,00 hod hrajú Galacticos starí páni proti starí páni Vinohrady

v nedeľu o 10,30 hod hrajú staršia prípravka s FK Malé Leváre.

Seniori hrajú o 16,30 v Šenkviciach.


Kultúrna komisia a Obec Zohor Vás pozýva na VEĽKONOČNÉ DIELNIČKY pre šikovné ručičky – pletenie korbáčovutorok 4. apríla o 17,30 hod vo svadobke kultúrneho domu. Vstupný poplatok 2 €. Vítané sú všetky deti a ich rodičia. Počet osôb je obmedzený. Svoj záujem nahláste na telefónnom čísle 0949 138 754.


Stavebniny Tchimo v Záhorskej Bystrici Vám ponúkajú výrobu klampiarských prvkov na počkanie a presne na mieru pre Vás. Farebné pozinkované aj hliníkové plechy skladom, vyrábajú oplechovania, falcované krytiny aj parapety. V prípade záujmu môžete navštíviť predajňu osobne alebo na internetovej stánke www.tchimo.sk. Tešia sa na Vašu návštevu.


Vážení rodičia,

zápis detí obce Zohor na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1. ročníka  školského roka 2023/2024 sa v základnej škole uskutoční  nasledovne:

Prihlasovanie k zápisu  bude prebiehať elektronickou formou. Na webovom sídle školy rodičia vyplnia a odošlú elektronický formulár. Údaje zadávajte presne a s diakritikou (mäkčene, dĺžne). Rodičia prihlasujú aj deti, ktoré mali odklad v tomto školskom roku a zostali v materskej škôlke.  Tiež  prihlasujú deti, kde sa pre školský rok 2023/2024 odklad predpokladá. Elektronické prihlasovanie potrvá do 02. apríla 2023.

Vlastný  zápis  sa uskutoční v dňoch   14. – 15. apríla 2023  s účasťou rodičov a detí  v pavilóne 1. stupňa.


Starosta obce Zohor, v zmysle výzvy Regionálneho úradu verejného zdravotníctva hlavného mesta so sídlom v Bratislave a zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, vyzýva na vykonanie celoplošnej jarnej deratizácie (regulácia živočíšnych škodcov)

od 01. apríla 2023 do 31. mája 2023 na území obce Zohor a to nasledovne:

Synantrópne myšovité hlodavce (potkany, myši) sú živočíšne škodce, ktoré disponujú vysokou reprodukčnou schopnosťou, pričom za vhodných podmienok často dochádza k ich premnoženiu – jednak v stavbách a infraštruktúre ľudských sídiel a jednak aj v priľahlých vonkajších priestoroch. Najmä v prípade ich premnoženia sa môžu stať významným prameňom alebo faktorom prenosu viacerých prenosných (= infekčných) ochorení ľudí i zvierat a z  tohto dôvodu môžu predstavovať činiteľa ohrozujúceho verejné zdravie.

Aby sa premnoženiu hlodavcov predišlo - a tak sa dosiahla minimalizácia príslušného epidemiologického rizika v oblasti verejného zdravia - je potrebné pravidelne a celoplošne vykonávať opatrenia na reguláciu populácií uvedených živočíšnych škodcov.

Jediným efektívnym spôsobom regulácie populácií škodlivých hlodavcov je pravidelná celoplošná deratizácia - vykonávaná najmenej dvakrát ročne.

Fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby vykonajú deratizáciu v ich alebo nimi spravovaných objektoch, kanalizačných a kolektorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských, zdravotníckych, športovo-rekreačných, telovýchovných a kultúrnych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, administratívnych budov, skladov a  skládok odpadov.

Fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby deratizáciu uskutočnia prostredníctvom oprávnených firiem disponujúcich odbornou spôsobilosťou na vykonávanie činnosti: regulácia živočíšnych škodcov prípravkami určenými na profesionálne použitie.

Fyzické osoby – občania vykonajú deratizáciu na pozemkoch a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat a v prípade známok výskytu hlodavcov aj v pivničných a prízemných priestoroch rodinných domov a objektov určených na bývanie.

Fyzické osoby - občania deratizáciu môžu vykonať aj svojpomocne v obchodnej sieti dostupnými biocídnymi prípravkami v malospotrebiteľských baleniach, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel.

Zároveň vyzývame podnikateľské subjekty, aby po vykonaní preventívnej deratizácie doručili na Obecný úrad kópiu protokolu o výkone týchto prác alebo iný vierohodný doklad.


Vytvoril / Designed by Data Online
preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie