Do kroniky zapísala Jana Ščepánková rodená Matlovičová nar. 9.9.1965 vydatá, rodáčka zo Zohoru, od roku 1992 pracovníčka Obecného úradu, ktorá pracuje ako knihovníčka Miestnej ľudovej knižnice. Pani Ščepánková bola navrhnutá bývalou kronikárkou Ľudmilou Zálesňákovou a odsúhlasená poslancami Obecného zastupiteľstva. Pani Zálesňáková bola kronikárkou od roku 1986. 23 rokov sledovala dianie vo svete, na Slovensku a hlavne v našej dedine, aby generácie, ktoré prídu po nás vedeli ako sa žilo a čo sa udialo na poli svetovom, slovenskom, ale hlavne na tom našom malom dedinskom.

Rokom 2010 sa skončilo prvé desaťročie nového Milénia a pomaly sme si zvykli na euro.
Rok 2010 sa niesol v znamení volieb. Konali sa parlamentné a komunálne voľby.

Svet
Prvá správa zo sveta, ktorá prišla na Slovensko nebola vôbec pozitívna.
12. 1. nami otriasla správa o silnom zemetrasení na Karibskom Haiti, pri ktorom zahynulo asi 230 tisíc ľudí a milión ľudí zostalo bez domova.
10. 4. havarovalo lietadlo poľského prezidenta Lecha Kaczynského pri prílete na letisko v ruskom meste Smolensk. Pri havárii okrem prezidenta zahynula jeho manželka a viacero čelných predstaviteľov Poľska.
14.4. sme sa dozvedeli o výbuchu islandskej sopky Eyjafjallajökull. Sopečný popol a plyn zastavil leteckú dopravu takmer v celej Európe a spôsobil miliardové škody v leteckej doprave.
21.4. zomrel dlhoročný šéf a čestný predseda Medzinárodného olympijského výboru Juan Antonio Samaranch.
21. 4. ľudia opäť raz zistili, ako ľahko môžu znečistiť obrovské územie mora a pobrežia. Začalo sa to nenápadnou správou o požiari na ropnej plošine Deepwater Horizon v Mexickom zálive. Plošina sa krátko potom potopila do mora aj s 11 „hľadanými" pracovníkmi. Onedlho sa zistilo, že nešlo len o vežu, ale aj o vrt, ktorý je niekoľko kilometrov pod hladinou. Havária sa stala najťažšou environmentálnou katastrofou v amerických dejinách, množstvom vytečenej ropy aj najväčšou nechcenou ropnou nehodou v histórii. Dieru sa podarilo zapchať až takmer po štyroch mesiacoch. Havária medzitým okrem množstva živočíchov zničila aj rybársky a turistický priemysel v oblasti.
Parlamentné voľby sa konali v Maďarsku, kde vyhrala opozícia vedená Viktorom Orbánom a v parlamentných voľbách v Čechách suveréne vyhrala pravica.
5.8. v bani v Čile zasypalo 33 baníkov, ktorých záchranári všetkých zdravých vytiahli spod zeme po 69 dňoch v špeciálnej kovovej kapsuly.
4.10. v západomaďarskej obci Ajka sa pretrhla hrádza s červeným toxickým kalom. Zahynulo tu 8 ľudí. Prognózy zo začiatku boli také, že sa kal dostane aj na Slovensko, ale našťastie sa to nestalo.
8.10. Liou Siao-po, autor Charty 08 a jeden z hlavných organizátorov protestov na Námestí nebeského pokoja v Pekingu v roku 1989 dostal za „dlhý a nenásilný boj za ľudské práva" Nobelovu cenu. Nemohol si však cenu prevziať, lebo si od minulého roka odpykáva 11-ročný trest v čínskom väzení za „podnecovanie k rozvracaniu štátu".

Slovensko
1.1.začali na Slovensku kamionisti platiť za používanie diaľnic mýto. Proti tomuto v Bratislave protestovali. Po dohode s vládou protest skončili.
Médiá z celého sveta v januári zaznamenali škandál našej polície, ktorá pri cvičení nechala nič netušiacemu cestujúcemu v batožine vzorku výbušniny, a tak odletel do Írska.
Pyrotechnik na popradskom letisku pripevnil výbušninu k ruksaku Štefana Gondu, aby ju vyhľadal pes, potom však na ňu zabudol. Kým sa polícia odhodlala chybu napraviť, Gonda už bol v Írsku, kde ho zadržali bezpečnostné zložky.
6.4. pricestoval do Bratislavy na návštevu ruský prezident Dmitrij Medvedev .
12.6. sa na Slovensku konali parlamentné voľby. S prevahou vyhrala strana Smer, ale nebol schopný zostaviť vládu. Ľavica nemala potrebný počet hlasov a tak nakoniec vládu zostavila Iveta Radičová a koalícia SDKÚ, KDH, SaS, Most-Hid, ktorá mala tesnú väčšinu hlasov v parlamente. Premiérkou sa stala Iveta Radičová z SDKÚ.
Strany, ktoré sa dostali do parlamentu boli:
1. Strana SMER – sociálna demokracia
2. Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana
3. Sloboda a Solidarita
4. Kresťanskodemokratické hnutie
5. Most-Híd
6. Slovenská národná strana
Strany, ktoré sa do parlamentu nedostali:
1. Strana maďarskej koalície
2. Ľudová strana – Hnutie za demokratické Slovensko
3. Strana demokratickej ľavice
4. Ľudová strana Naše Slovensko
5. Komunistická strana Slovenska
6. Únia – Strana pre Slovensko
7. Paliho Kapurková, veselá politická strana
8. Európska demokratická strana
9. Nová demokracia
10. Strana rómskej koalície
11. Združenie robotníkov Slovenska
V júni na Bratislavskom hrade bola odhalená socha Svätopluka. Názory na odhalenie tejto sochy boli rôzne.
30.8. Slovenskom otriasla správa o masakri v Devínskej Novej Vsi. Ľubomír Harman, občan tejto časti Bratislavy zobral do svojich rúk spravodlivosť a vyriešil si susedské vzťahy tak, že zastrelil 6 členov rodiny. Guľka z jeho zbrane náhodne zabila ženu, ktorá vyšla na balkón. Vážne poranil aj jedného zo zasahujúcich policajtov.
Na sídlisku nastal chaos, zranených bolo 13 ľudí. Harmana vážne zranila guľka od kukláčov, ktorí na miesto prišli po 25 minútach, potom obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu.
Od 1. 9. je v platnosti zákon, že v školských triedach musia byť štátne symboly a pred začatím školského roka musí odznieť štátna hymna.
18. 9. sa konalo na Referendum, ktoré obsahovalo 6 otázok. Otázky sa týkali koncesionárskych poplatkov za televíziu a rozhlas , o obmedzení poslaneckej imunity, aby NRSR mala v budúcom volebnom období maximálne 100 poslancov, aby autá, ktoré bude zakupovať NRSR mali sumu max. 40 tisíc eur, aby sme mohli poslancov do Európskeho parlamentu a do NRSR voliť internetom, aby NRSR zákonom vyňala poverené osoby, ktoré by mali možnosť uplatniť právo na odpoveď podľa tlačového zákona. Referenda sa zúčastnilo 22,84% voličov, čím bolo referendum neplatné.
26. 10. Navštívil Slovensko nórsky kráľovský pár
8.11.neznámy páchateľ usmrtil strelou do srdca známeho advokáta Ernesta Valka, ktorý figuroval v kauzách Tipos a Duckého zmenkách. Zločin sa stal v jeho dome v Limbachu
27. 11. sa konali komunálne voľby, ktoré vyhral Smer a získal viac ako pätinu všetkých miest na starostov a poslancov a mnoho ďalších podporoval. Vyhral primátorské kreslá v štyroch z ôsmych krajských miest, vyhral v Bratislave aj v Košiciach.
Parlament prijal zákon proti maďarskému dvojakému občianstvu a schválil zákon o zlúčení STV a rozhlasu.
Povodne spôsobili rekordné škody. Približne na 700 miliónov eur vyčíslila vláda škody z tohtoročných povodní. Na prelome mája a júna voda ničila najmä východné Slovensko, v auguste živel zúril na hornej Nitre a v Turci. . Povodne postihlo v žilinskom kraji 16 obcí, na východe to bola Stará Ľubovňa, Krompachy, prešovský kraj, Košice, okresy Prievidza, Trebišov, Komárno, Nové Zámky
Len od 1. mája do 21. júna namerali hydrometeorológovia zrážky, aké by za normálnych okolností mali spadnúť za šesť až osem mesiacov.
Prvýkrát v histórii pozorovania zaznamenali opakovaný výskyt záplav súčasne vo viacerých povodiach takmer na celom území Slovenska. Novým fenoménom sú zosuvy pôdy . V Nižnej Myšli rozvodnená rieka Hornád zaliala rodinné domy, čím prišlo k zosuvu pôdy a rodinné domy začali pukať. 43 rodín zostalo bez domova.
Tohto roku na Slovensku vystúpili umelci svetového mena, v lete mal u nás koncert prvý krát Bob Dylan a na jeseň sa po roku vrátil Leonard Cohen
V športe sa nám tohto roku darilo veľmi dobre. Hneď v prvý deň vancouverskej olympiády hrali slovenskú hymnu na počesť víťaza. Biatlonistka Anastasia Kuzminová získal pre Slovensko hneď dve medaily a to zlatú a striebornú a Pavol Hurajt bol bronzový. Okrem lyžiarov sa na olympiáde darilo aj hokejistom, ktorí boli len kúsoček od bronzovej medaily. Nakoniec pod vedením trénera Jána Filca skončili štvrtý.
Po prvý raz sa hral svetový šampionát vo futbale s účasťou slovenskej reprezentácie.
Slováci mali pomalší rozbeh, ale fantastické víťazstvo nad talianskymi majstrami sveta ich posunulo do osemfinále. Osemfinálový bonus proti Holandsku znamenal dôstojný odchod zo scény MS po prehre 1:2. Našich zverencov viedol tréner Vladimír Weiss.
Zásluhou hokejistov Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého , ktorí s klubom Chicaga vyhrali NHL sa na Slovensko dostal Stanleyho pohár.

Počasie
1.1. bolo počasie ešte pomerne teplé. 2. 1. sa už prihlásila zima a prišli aj mrazy a sneženie, teploty sa pohybovali od -2 do -4. Od 23.1. do 27.1 sa teploty pohybovali od -10 do -14. 28.1. napadlo 25 cm snehu, ktorý sa udržal do konca januára.
Február začal teplým počasím, 7.2 však už zase mrzlo a teplota sa vyšplhala na -7 a 11. 2. napadol sneh. 17.2. prišlo oteplenie na +7 stupňov a 25.2. bolo rekordných 16 stupňov.
Marec sa začal plusovými teplotami, ale v noci sa ešte vyskytli mrazy do -7 stupňov. Cez deň sa pohybovali od 8 do 6 stupňov. Tento mesiac bol čo sa týka zrážok, najchudobnejší.
Apríl sa svojimi teplotami nevymykal priemeru. 4.4. bolo 18 a už na druhý deň bolo len 9 stupňov. 21.4. bolo nameraných až 23 stupňov a posledné aprílové dni boli teplé, bolo 23 až 26 stupňov.
Na začiatku mája vystúpili teploty cez deň až na 27 stupňov, ale 3.5. teplota klesla na 13 stupňov. 12. 5. bola teplota už zase vyššia a to 24 stupňov. Od 13.5. začalo na našom území daždivé obdobie a na viacerých miestach Slovenska boli povodne. . Najviac zrážok spadlo 16. 5. a to 278 mm. Koniec mája patril už 28 stupňovým teplotám
Jún začal teplotami primeranými na toto obdobie. 5. 6. bolo 29 stupňov a teplota stále stúpala až na 36 stupňov, 11..6. teploty klesli na 16 stupňov, ale koniec júna patril už zase letným teplotám 34 - 35 stupňovým.
Júl pokračoval letnými teplotami.1 až 3.7 bolo 36 stupňov a 15.7. bolo dokonca až 38 a 16.7. 39 stupňov. 24.7. teplota klesla na 21 a 26.7. dokonca až na 15 stupňov.
V auguste už teplotné rekordy nepadali len 13 .8. bolo 32 stupňov. Tento mesiac môžeme zaradiť medzi najdaždivejší mesiac roku 2010. 31.8. spadlo za deň až 260 mm zrážok. Zase sa vyskytli povodne. Za celý mesiac napadlo 172,7 mm zrážok.
Počasie v septembri bolo primerané na tento mesiac, len 21.9. sa teplota vyšplhala na úctyhodných 28 stupňov. Obdobie dažďov už skončilo.
Prvý októbrový týždeň bolo typické príjemné jesenné počasie. Druhý bol pomerne teplý a teploty sa pohybovali od 17 - 21 stupňov. 27.10. prišiel prvý mráz v podobe -2 stupňov, ale koniec októbra sa niesol v znamení babieho leta, ktoré pokračovalo aj začiatkom novembra.
November sa začal veľmi vysokými teplotami a to až skoro letnými. 6.11. bolo dokonca 23 stupňov. 11.11. klesli teploty na 13 stupňov. Ešte 13.11. skočili na 23 a potom sa už držali na okolo 7 stupňov a pri konci klesli už pod mínus 3 a objavil sa aj sneh.
December začal mínusovými teplotami a to od -12 do - 15 stupňov.7.12. prišlo oteplenie na +6 stupňov a od 13 do 16. 12. sa teploty pohybovali od -5 do -14 a napadlo aj trocha snehu. Tešili sme sa na biele Vianoce, ale predčasne. Klasicky ako už po mnohé roky tesne pred Vianocami sa oteplilo a to až tak, že 25.12. bolo 11 stupňov. Koniec roku 2010 už ,ale zase patril zime a teploty boli mínusové a to od -6 do -10.

Verejný život
Verejný život roku 2010 sa v našej obci začal príhovorom pani starostky JUDr. Evy Michalinovej v obecnom rozhlase.
V roku 2010 občania Slovenska pristúpili k volebným urnám až tri krát.
Prvý krát hlasovali občania 12. júna
Výsledky hlasovania volieb do Národnej rady Slovenskej republiky v našej obci:
Počet voličov zapísaných v zoznamoch voličov.....................................2630
Počet zúčastnených voličov...................................................................1475
Počet platných hlasov.............................................................................1459
Celková volebná účasť ................................................................56,08%

Počet hlasov, ktoré pridelili naši občania konkrétnym stranám:
Európska demokratická strana................................................................1 hlas
Únia - Strana pre Slovensko....................................................................16 hlasov
Strana rómskej koalície............................................................................2 hlasy
Paliho Kapurková, veselá politická strana...............................................10 hlasov
Sloboda a Solidarita.................................................................................228 hlasov
Strana demokratickej ľavice....................................................................46 hlasov
Strana maďarskej koalície.......................................................................0 hlasov
Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko...............................48 hlasov
Komunistická strana Slovenska...............................................................7 hlasov
Slovenská národná strana.......................................................................80 hlasov
Nová demokracia.....................................................................................2 hlasy
Združenie robotníkov Slovenska.............................................................1 hlas
Kresťanskodemokratické hnutie..............................................................160 hlasov
Ľudová strana Naše Slovensko...............................................................17 hlasov
Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana.......365 hlasov
AZEN - Aliancia za Európu národov.........................................................0 hlasov
SMER - sociálna demokracia...................................................................451 hlasov
Most-Híd...................................................................................................25 hlasov
Tak ako na Slovensku aj v našej obci vyhrala politická strana SMER s počtom hlasov 451.
18. septembra sme pristúpili k urnám znovu a to v Referende, ktoré bolo neplatné.
Občania volili takto:
Počet oprávnených voličov........................................................................2637
Počet vydaných hlasovacích lístkov..........................................................742
Percento účasti oprávnených voličov...................................................... 28,13
Počet odovzdaných hlasovacích lístkov....................................................742
Počet odovzdaných platných hlasovacích lístkov......................................738

Referendum obsahovalo 6 otázok:
Otázka:
1. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom zrušila povinnosť fyzických osôb a právnických osôb platiť úhradu za služby verejnosti poskytované Slovenskou televíziou a Slovenským rozhlasom?"
2. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom rozšírila možnosť prejednať konanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky ako priestupok na všetky priestupky podľa zákona o priestupkoch?"
3. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky ústavným zákonom znížila počet poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na 100 s účinnosťou od nasledujúceho volebného obdobia?"
4. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom ustanovila, že orgány verejnej moci môžu obstarávať osobné motorové vozidlá s obstarávacou cenou maximálne 40 tisíc eur?"
5. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky ustanovila možnosť voliť poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a poslancov Európskeho parlamentu prostredníctvom internetu?"
6. „Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom vyňala osoby poverené výkonom verejnej moci z možnosti uplatniť právo na odpoveď podľa tlačového zákona?"
Počet hlasov: Áno Počet hlasov Nie % hlasov Áno % hlasov Nie
Otázka č.1 654 65 88,14 8,76
Otázka č.2 715 6 96,36 0,80
Otázka č.3 688 22 92,72 2,96
Otázka č.4 667 37 89,89 4,98
Otázka č.5 559 128 75,33 17,25
Otázka č.6 591 67 79,64 9,02
V Zohore sa referenda zúčastnilo 28,13% voličov
Tretí krát v Komunálnych voľbách sme si volili starostu a poslancov obce. Voľby sa konali 27. novembra a občania volili takto:
Starostkou obce na roky 2010 – 2014 sa stala JUDr. Eva Michalinová s počtom platných hlasov 905.
Kandidáti, ktorí boli zvolení za poslancov obecného zastupiteľstva sú:

Martin Zálesňák .............................................751hlasov
Anna Schellingová..........................................553 hlasov
Lukáš Kovár...................................................543 hlasov
Andrej Lacko.................................................534 hlasov
Peter Šidlovský .............................................489 hlasov
Vladimír Zálesňák ..........................................453 hlasov
Milan Olejár, Ing. Bc. .....................................452 hlasov
Jozef Gerthofer.............................................451 hlasov
Iveta Matlovičová, Ing. ..................................411 hlasov
Kornélia Rohrerová, Mgr. ...............................410 hlasov
Ivan Mackovič, Ing. ......................................396 hlasov
Po odstúpení Ing. Ivety Matlovičovej sa stal poslancom prvý náhradník RNDr. Peter Labák PhD. s počtom hlasov 385. Hlavným kontrolórom obce je Ing. Stanislav Polakovič.

Začiatok roka sa niesol v znamení výročných schôdzi . Stretli sa rybári, dôchodcovia, divadelníci....
9. januára sa konalo stretnutie Lesného spoločenstva.
16. januára bola Výročná členská schôdza Obvodnej organizácie SRZ, kde zhodnotili uplynulý rok a stanovili si termíny brigád na Lábskom jazere a dátum uskutočnenia Rybárskeho dňa detí.
8.februára sa konala výročná schôdza Jednoty dôchodcov. Predsedom sa opäť stal pán Emil Malý.
13. februára sa na svojej výročnej schôdzi stretli členovia OZ Šáchor. Program schôdze sa skladal z príhovoru riaditeľa Andreja Lacka, zhodnotili akcie roku 2010 a vypracovali plán na rok 2011. Plánujú popracovať na spolupráci s inými divadlami. Počas roka sa s hrou Svadební omáčka predstavili v Hodoníne, Čejkovicách, Lozorne, Dunajskej Lužnej.
20. februára bola členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru. Predsedom DHZ bol zvolený Valentín Partl.
18.3. mobilná jednotka Národnej transfúznej služby z Bratislavy uskutočnila odber krvi od dobrovoľných darcov. Prišlo 35 občanov Zohora, ktorí neváhali a darovali to najcennejšie na svete krv. Veľká vďaka patrí MO SČK v Zohore. Organizácia má 160 členov a predsedom je Roman Vicen. Ich hlavnou prioritou je získať čo najviac darcov krvi a zúčastňujú sa ako zdravotná služba pri rôznych spoločenských podujatiach, ktoré usporiadala obec. V tomto roku sa môžu pochváliť 50-timi darcami krvi. Doteraz máme v obci 40 zlatých,23 strieborných a 18 bronzových držiteľov Jánskeho plakety a 2 držiteľov diamantovej a sú to Kamil Tomša a Ján Zvara.
1.mája sme oslávili sviatok práce futbalovým turnajom a oslavami na futbalovom ihrisku, kde bola pre deti pripravená trampolína a skákací hrad, hrala country skupina Orion.
4. mája sa na hasičskej zbrojnici konal Deň otvorených dverí. Zbrojnica bola sprístupnená širokej verejnosti. Návštevníci ,hlavne deti z MŠ a ZŠ sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o práci dobrovoľného hasiča v minulosti ale aj v súčasnosti. Prezreli si techniku a vybavenie hasiča. S nemým úžasom sledovali zlanovanie, ktoré patrí k výcviku a predviedla ho požiarnická mlaď. Večer si hasiči uctili svojho patróna na sv. omši .
8. mája ukončili oslavy sviatku sv. Floriána požiarnici tanečnou zábavou. Do tanca im vyhrávala skupina pána Vargu z Malaciek. Kultúrny program spestrili aj mladí hasiči s tanečným vystúpením, ktoré malo veľký úspech.
16. mája sa v KD oslavoval Deň matiek pod názvom „Vďaka ti mamička, že si". Žiaci Základnej školy spolu so svojimi pani učiteľkami pripravili pre mamičky bohatý program.
26. mája sa po prvý krát v Zohore uskutočnili Športové hry dôchodcov Slovenska, okresu Malaciek. Stretlo sa tu približne 300 súťažiacich z Lozorna, Malaciek, Jablonového, Vysokej pri Morave, Studienky, Závodu a nechýbali ani domáci pretekári. Hry otvorila pani starostka. Akciu prišli podporiť aj zástupcovia strany Smer na čele s Braňom Ondrušom. Všetkých prítomných privítal predseda Jednoty dôchodcov pán Emil Malý. V krátkom programe pozdravili hostí deti z MŠ, skupina Vega, Cirkevný zbor Glória a folklórna skupina Zóhran. Poobede sa účastníci hier rozdelili na dve skupiny. Menšia skupinka sa vybrala v doprovode pani Milky Zálesňákovej spoznávať históriu a zaujímavosti Zohora. Tá väčšia sa odobrala na školské ihrisko, kde sa súťažilo vo veľkom. Záver patril vyhláseniu výsledkov a skupine Vega, ktorá prítomným zahrala do tanca aj do spevu.
1. jún patrí deťom. Základná škola v spolupráci z Obecným úradom pripravila pre deti celodenný program. Doobeda prišli naše deti pozdraviť ich rovesníci zo súboru Grbarčieta z Devínskej Novej Vsi, ktorých vystriedala časť hudobníkov zo skupiny AYA z Martina. Poobede na deti čakali tradičné súťaže. Keďže sa slniečko sa na nás trocha hnevalo celý program prebiehal v pavilónoch ZŠ.
5. júna MC Motýlik pripravil pre najmenšie deti MDD spojené s grilovačkou na detskom ihrisku.
V júli bola spustená nová internetová stránka obce www.obeczohor.sk. Správca webovej stránky je Ivan Benko, občan Zohora.
17. júna sa stretli znova v kultúrnom dome darcovia krvi.
2. – 14. júla sa mladí hasiči spolu so svojimi rovesníkmi z Hannoveru zúčastnili letného tábora mladých hasičov v Moštenici pri Banskej Bystrici. Program mali bohatý. Navštívili Vlkolinec, Harmaneckú jaskyňu, prezreli si Ružomberok, previezli sa vo vláčiku z Čierneho Balogu do lesného skanzenu vo Vydrovskej doline a iné aktivity.
10. júla sa konal Svätomargitský jarmok. Tento rok bol výnimočný tým, že sa končil až vo večerných hodinách. Počas celého dňa nás bavili Dychová hudba Záhorienka, hudobné skupiny Krištofovci a Vega a na záver country skupina OuKeY.
16. septembra si dali znova stretnutie darcovia krvi.
25. septembra sa Kultúrna komisia pri obecnom úrade rozhodla, že aj pred michalskými hodmi usporiadajú jarmok. Jarmočníkov nebolo veľa, lebo boli jarmoky aj v blízkom okolí. Na počúvanie hrala dychová muzika.
8. novembra sa konal „Deň otvorených dverí" na novom Obecnom úrade. Po celkovej rekonštrukcii strechy a budovy, z bývalej špeciálnej školy vznikol úrad, ktorý bude dôstojne reprezentovať našu obec. Myslím si, že už sme si zaslúžili nový obecný úrad. Po vzhliadnutí priestorov bolo počuť z úst prítomných samé slová chváli a spokojnosti.
16. decembra sa posledný krát v tomto roku konalo darovanie krvi.
11. decembra sa KD zaplnil predávajúcimi aj kupujúcimi na vianočných trhoch, ktoré sa u nás už udomácnili. Počasie bolo zimné a padali veľké chumáče snehu. Program bol pestrý. Na počúvanie spievalo Duo Moravan, ktorých vystriedal cirkevný zbor Glória, ktorá zaspievala niekoľko vianočných kolied. Jarmočníci si pochutili na zabíjačkových špecialitách, ktoré zapíjali punčom od „starostky" a dobrými koláčikmi.
Naša obec sa zviditeľnila v knihe „Cestovný lexikón", ktorá je trojjazyčná. V knihe sa spomína v krátkosti história našej obce, významní občania a športová činnosť.
Ďalej našu obec zviditeľňuje aj firma Kníhtlač Gerhofer, ktorá už dlhodobo spolupracuje formou sponzorstva s Domom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya, ktorý je denným a pobytovým zariadením pre mobilné deti a dospelých občanov s mentálnym postihnutím.
11- 13 septembra pri skládke odpadu A.S.A. bol objavený zachovalý germánsky hrob z 1. storočia, ktorý má nevyčísliteľnú hodnotu. V hrobe Germána z najvyššej spoločenskej vrstvy sa našlo 12 nádob z bronzu, zo skla a hliny, pričom išlo o importy z Rímskej ríše, ale aj britva, nôž, šatové spony alebo opasky. Taktiež tam boli aj kostrové pozostatky, časti kože a textílií, ktoré sú tiež unikátne.

Kultúra
6. januára sa konal už 15. ročník Dobrej noviny . Inak tomu nebolo ani u nás, kde sa konalo tradičné koledovanie detí. Zapojilo sa 10 vedúcich a 30 detí. Navštívili asi 50 rodín a vyzbierali sumu 1070 eur, ktoré boli zaslané chudobným ľuďom do Afriky.
17. januára sa konalo slávnostné odhalenie pamätníka M.R.Štefánika za účasti miestnych občanov. Prítomných privítala starostka obce JUDr. Eva Michalinová. Akt odhalenia sochy zrealizovali poslanci RNDr. Peter Labák, PhD, Andrej Lacko, predseda kultúrnej komisie a autor sochy, akademický sochár Alojz Drahoš, PhD. Slávnosti sa ďalej zúčastnili podpredseda Spoločnosti M.R. Štefánika Mgr. Pavol Uhlík, predsedníčka spolku rodákov M.R. Štefánika Dr. Oľga Plačková, ktorá spolu s ďalším členom Ing. Jánom Maniačikom položila k pamätníku kyticu kvetov. Sme piatou obcou na Záhorí, ktorá sa môže pochváliť pamätníkom, ktorým sme si uctili jeho pamiatku. Slávnostnú atmosféru odhalenia dotvorili členky speváckeho súboru Glória pod vedením p. Jany Valovičovej.
24. januára sa v kultúrnom dome konalo divadelné predstavenie Svadební omáčka.
Fašiangové veselie v našej obci začalo karnevalom 5. februára v Materskej škole,
8. februára detským karnevalom, ktorý usporiadala Základná škola, ktorý sa konal v kultúrnom dome a 13. februára fašiangy ukončil krojovaný fašang, ktorý usporiadal OZ ZO, OÚ Zohor a divadelný súbor Šáchor. V poobedných hodinách sa konal sprievod masiek po dedine. Nasledoval večerný program, v ktorom vystúpili deti z folklórneho súboru Kobylka z Devínskej Novej Vsi a mladí zohorskí folkloristi. Do tanca hrala skupina Vištučanka. Vyvrcholením bolo pochovávanie base v podaní súboru Šáchor.
6.februára sa divadelný súbor Šáchor zúčastnil v Kunove pri Senici prvého ochotníckeho maškaráku
V marci kultúrne podujatia zastrešovala hlavne knižnica, nakoľko marec je mesiacom knihy. Knižnicu navštívili deti z Materskej školy , žiaci z prvého ročníka sa prišli slávnostne zapísať do knižnice. Hlavná akcia sa však konala 26. marca. Pani knihovníčka Jana Ščepánková spolu s pani učiteľkou Irenou Čisárovou pripravili pre deti, ktoré radi čítajú akciu „Noc s Andersenom". Čo sa skrýva pod týmto názvom? Akcia, ktorá prebieha na viacerých miestach, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Koná sa pri príležitosti narodenia H.CH. Andersena. Deti počas tohto podujatia strávia noc v knižnici, kde je pre nich pripravený program. Pomocou internetu sa môžu spojiť s inými deťmi tzv. spáčmi.
10.apríla sa konal v kultúrnom dome 6. Farský ples.
2.mája sa konal 2. ročník prehliadky speváckych zborov. Prehliadky sa zúčastnilo 5 chrámových zborov : Komorný zbor sv. Ondreja z Vysokej pri Morave, Spevácky zbor „Senior" z Gbelov, Lamačsko-dúbravský chrámový zbor z Lamača, Suchovský spevácky zbor zo Suchej nad Parnou a náš zohorský cirkevný spevácky zbor Glória. Prehliadku slávnostnými fanfárami uviedol Malý Dychový Orchester Michala Ščepánka. Hosťami prehliadky boli starosta Suchej nad Parnou p. Oboril s manželkou, bývalý veľvyslanec v Ríme a bývalý podpredseda vlády SR, spisovateľ a vydavateľ a predseda Združenia katolíckych seniorov v jednej osobe Doc. RNDr. Jozef Mikloško.
16.mája sa v kultúrnom dome stretli mamičky z našej obce, aby spolu so svojimi deťmi oslávili Deň Matiek.
Koncom mája sa v KD konal Májový koncert SZUŠ Jablonové, ktorú navštevujú aj naše deti. Prezentovali sa výtvarnými prácami , hrou na hudobné nástroje a predškoláci tančekom.
26. júna sa konala opäť v kultúrnom dome zberateľská burza za účasti piatich vystavovateľov a pridali sa aj zohorské deti, ktoré vymieňali kartičky futbalistov.
Kultúrne leto sa tento rok rozdelilo na dve väčšie akcie a to na celodenný Svätomargitský hodový jarmok a Svätomichalský jarmok.
20. júla bola na Bratislavskom hrade otvorená výstava nášho rodáka a spoluobčana akademického sochára Alojza Drahoša,PhD.
10. augusta usporiadala Miestna ľudová knižnica výlet do Bratislavy pod názvom „S knižnicou za výstavami". 16 výletníkov navštívilo v Slovenskom národnom múzeu viacero výstav. Svoju púť zakončili na Bratislavskom hrade, kde si pozreli diela nášho sochára Alojza Drahoša.
18. augusta 12 detí zo Zohora spolu s pánom farárom Miroslavom Komorným navštívili detský tábor v Brezovej pod Bradlom a prežili s nimi jeden krásny deň. Zážitok mali zo svätej omše, ktorá sa konala pod holým nebom a po nej sa zapojili do súťaží, ktoré pre ne pripravili deti z tábora.
21. augusta oslávila detská skupina Vega svoje 20. narodeniny. Túto skupinu založili a vedú manželia Juraj a Bibiana Štefanovičovci a počas tohto obdobia sa v skupine vystriedalo okolo 50 detí. Vydali 3 CD nosiče a jednu kazetu. Program, ktorý si pre nás Vega pripravila bol bohatý a pestrý. Predviedli sa tri generácie Vegy. Spolu s nimi vystúpili aj ich kamaráti a hostia, skupina Africana z Domova soc. Služieb prof. K. Matulaya pre deti a dospelých s mentálnym postihom, ďalej to boli mladí folkloristi zo súboru Zóhran, z Bernolákova country skupina Niagara a Heavy metalová skupina Storm Of Eternity zo Zohoru. Vrcholom programu bolo pokrstenie ich 3 CD nosiča. Krstnou mamou sa stala pani starostka obce JUDr. Eva Michalinová. Stretli sa aj bývalí členovia Vegy.
5. októbra sa vybralo 42 členov Jednoty dôchodcov na výlet do Viedne. Postupne navštívili zámok Schonbrunn, sídlo rakúskych panovníkov Hofburg, kde si prezreli najvýznamnejšie kostoly v okolí Hofburgu.
9. októbra sa konal 3. ročník Bučového festivalu. Súťažilo sa o najväčšiu, najmenšiu, vyrezávanú dyňu, najväčšie dyňové jadierko, atypickú zeleninu a najväčšiu cibuľu. Čakanie na vyhodnotenie prác zúčastneným aj tento rok spríjemnil Bučko v sprievode stríg, strigôňov a čarodejníc v podaní divadelného súboru Šáchor, hudobná skupina Vega. Po vyhlásení výsledkov sa konal lampiónový sprievod a bučový festival ukončila ohňová show skupiny Flagrans Saltatio a vypustenie balónov šťastia.
23. októbra sa sála Kultúrneho domu naplnila našimi staršími spoluobčanmi pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Program otvorila pani starostka JUDr. Eva Michalinová, pár vrúcnych slov povedal pán farár Miroslav Komorný a pani Lomnická predsedníčka Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov. Prítomných pozdravili svojim programom aj deti z folklórneho súboru Zóhran a hudobná skupina Vega. Slávnostným prípitkom pozdravil všetkých prítomných, ale hlavne gratulantov predseda kultúrnej komisie Andrej Lacko a do tanca dôchodcom hrala hudobná skupina Trio z Borinky.
5. novembra sa konal vo vestibule KD slávnostný zápis darcov krvi. Starostka všetkým darcom poďakovala a potom sa všetci zúčastnení zapísali do pamätnej knihy. Počas slávnostného zápisu hrala skupina Vega.
24. novembra bola na budove Nového obecného úradu odhalená pamätná tabuľa veľkému človeku, národovcovi, poslancovi za Slovenskú ľudovú stranu, rím.-kat. kňazovi Andrejovi Hlinkovi. Pamätná tabuľa je dielom akademického sochára Alojza Drahoša.
27. novembra Poľovnícke združenie Havran Zohor už tradične usporiadalo Katarínsku zábavu. Zábava sa ako vždy konala v KD a do tanca hrala skupina Pavla Vávru z Malaciek. Tí, ktorí si zakúpili tombolové lístky čakala bohatá tombola z diviny a vecné ceny.
5. decembra zavítal do našej obce Mikuláš. Jeho prvé kroky viedli do kostola sv. Margity Antiochijskej. Ešte pred jeho príchodom sa v kostole konal adventný koncert, v ktorom vystúpili zohorské deti, chrámový zbor Cantate Domino a ako hosť mužský spevácky zbor Mužáci z Čejkovic. Potom sa zastavil pred KD ,kde slávnostne rozsvietil vianočný stromček. Aj tu bol pripravený malý program, kde vystúpili skupina Vega a kapela Kateřinka z Čejkovic.
6. decembra zavítal Mikuláš aj do MC Motýlik a poslal svojho pomocníka anjelika v podobe speváčky Mie z Malaciek.
6. decembra pripravil výbor Jednoty dôchodcov Slovenska Zohor v spolupráci s Obecným úradom pre svojich členov Adventné posedenie, ktorého sa zúčastnilo asi 160 členov. K dobrej nálade im hrala skupina Vega, program si pripravili aj deti z Materskej školy a pesničkami a humorným slovom ich pozdravila aj Maja Velšicová.
19. decembra sa konal prvý krát Benefičný koncert. Z oslovených hudobných skupín a zborov sa tohto koncertu zúčastnili skupiny Vega (malá, stredná a veľká), Krištofovci, mládežnícka kapela Storm of Eternity, spevácke duo Moravan a cirkevný zbor Glória. Program moderovali Lucia Bertovičová a Dominika Greliková. Vyzbieralo sa 565 eur, ktoré putovali do Domu svitania v Jakubove.
25. decembra sa v kostole konala Jasličková pobožnosť, kde vystúpili deti z Kvapiek a Cantate Domino.
26. decembra sa mládež stretla na Štefanskej diskotéke, ktorá bola jedinou počas uplynulého roka.
Vianočné omše v kostole spríjemnili svojimi vystúpeniami chrámový zbor Cantate domino , Zóhranka.
Koniec roka oslavovali občania spoločným ohňostrojom, ktorý si usporiadali sami.

Miestna ľudová knižnica Zohor mala v tomto roku 418 čitateľov, knižný fond bol 15 632 kníh. Do knižnice sa zakúpilo v cene 1660 eur 290 kníh. Za celý rok sa vypožičalo 14 277 titulov a knižnicu navštívilo 4 398 návštevníkov. Knižnicu počas roka navštívili deti z materskej školy, základnej školy. Deti sa zúčastnili výletu do Martina, súťaží „Čítajme s Osmijankom", Zlatá rybka, Noci s Andersenom.

Výstavba v obci
V roku 2010 prebehla v Obci Zohor rozsiahla výstavba vedúca k skvalitneniu a spríjemneniu života občanov obce.
V prvom rade bola dokončená Revitalizácia centra obce, ktorej výsledkom boli nové chodníky a zrekonštruované vsakovacie priekopy na hlavnom „ťahu" obce, na Nám. Mládeže a na ul. Na trávnikoch. Na veľkú radosť rodičov a ich ratolestí vyrástlo v rámci tejto akcie v obci detské ihrisko vybavené modernými preliezačkami a mobiliárom.
Ďalšou stavebnou akciou bola výstavba nového chodníka zo zámkovej dlažby a spomaľovacích retardérov na Dolnej ul. a taktiež rekonštrukcia cca ½ cestného telesa Dolnej ul. Zároveň čiastočné zjednosmernenie Dolnej ulice vytvorilo možnosť vybudovať ďalšie parkovacie miesta v obci.
Nepochybne najväčším a najnákladnejším stavebným „počinom" v r. 2010 bola komplexná rekonštrukcia bývalej Špeciálnej školy na Nám. 1. Mája č. 1 na nový Obecný úrad. Výsledkom je majestátna, dominantná a v neposlednom rade reprezentatívna budova obce.
Samozrejme, že v priebehu roka 2010, tak ako aj iných rokov, boli priebežne operatívne riešené drobné stavebné úpravy, ako opravy výtlkov na chodníkoch a cestách, opravy obecných oplotení ...

Školstvo
Školský rok 2009/2010 na našej škole ukončilo 273 žiakov a 23 pedagógov a so školou sa rozlúčilo 24 žiakov. 92 žiakov dostalo pochvaly za výborný prospech a úspechy v rôznych súťažiach a olympiádach. Na druhej strane si 38 žiakov odnieslo pokarhania za zlé správanie. Žiaci sa spolu so svojimi učiteľkami zúčastnili viacerých výchovno – vzdelávacích projektov, podporovali zdravý životný štýl detí projektmi Mlieko Rajo a Ovocie v škole, zúčastnili sa plaveckého a lyžiarskeho výcviku. Tretiaci a štvrtáci boli v škole prírode a počas roka navštívili žiaci rôzne divadelné, baletné a muzikálové predstavenia a zároveň navštívili aj rôzne výstavy.
V školskom roku 2010/2011 nastúpilo do školy 283 žiakov. Rozdelení boli do 17 tried a vyučovalo ich 21 učiteľov. Školský klub mal tri oddelenia. Vedúcou bola p. vychovávateľka Jarmila Stachová a spolu s p. vychovávateľkou Teréziou Pavláskovou a Katarínou Zálesňákovou. Okrem vyučujúcich a vychovávateliek pracovalo v škole 12 ďalších nepedagogických zamestnancov. Riaditeľkou sa v konkurze stala opäť Mgr. Ľubica Štefanovičová a zástupkyňou Mgr. Jana Smutná.
Žiaci mali k dispozícii tri odborné učebne, 18 počítačov a dve interaktívne tabule. Počas prázdnin sa zrekonštruovalo kompletne celé kúrenie, pokračovalo sa vo vymieňaní podláh a maľovaní v triedach.
Žiaci 4. B triedy sa zapojili do súťaže Modrá škola ( čo vieš o vode). Súťažilo sa vo viacerých kolách, v jednom z nich vyhral Philip Varga. Odmenou mu bola návšteva Vodárenského múzea v Bratislave, kde sa stretol s víťazmi z ďalších škôl Bratislavského kraja.
Martin Valovič žiak 8. B triedy získal 3. miesto za výtvarnú prácu a Adriana Kovárová žiačka 9. A triedy získala najvyššie ocenenie –mimoriadnu Cenu ministerstva školstva SR za plastický model v súťaži pod názvom: „Milan Rastislav Štefánik na prahu XX. storočia: generál, astronóm, vedec, diplomat, politik, letec, cestovateľ...a človek, rodák z podbradlianského kraja".
30. marca sa v škole uskutočnila beseda k projektu „Tehlička", ktorá prebieha na mnohých školách po celom Slovensku ako pomoc pre chudobné krajiny Afriky. Tento rok bol venovaný Keni a preto našu školu prvý krát v jej histórii navštívili mladí ľudia práve z tejto krajiny. Hlavnou témou bol život ľudí v najchudobnejších krajinách. Abdi a Evelyn pracujú na rôznych projektoch ako týmto krajinám pomôcť. Aj o tom porozprávali našim žiakom.
Zo školou sa tento rok rozlúčili pani učiteľky Františka Požgayová, Helena Kimličková a Ľudmila Zálesňáková.
Do materskej školy v tomto roku nastúpilo 102 detí, ktoré boli rozdelené do 5 tried. Riaditeľkou je Beata Dujničová a zástupkyňou Ľubica Prokopová. Počas roka pre deti pani učiteľky pripravili rôzne akcie ako napr. karneval , Detský týždeň radosti, plavecký výcvik, školu v prírode, kde sa stretli deti s redaktorom televízie JOJ Jožkom Kubánim, rozlúčku so škôlkou pre predškolákov a iné akcie.

Kriminalita
Obecný kamerový monitorovací systém, ktorý je veľkým prínosom pre príslušníkov Obecnej polície bol rozšírený o ďalšie kamery, ktoré boli umiestnené na problémové miesta v obci. Pomocou kamerového systému bolo zistených, ale i doriešených viacero priestupkov spáchaných v lokalite obce, ako pri zákroku pred kultúrnym domom, kde boli na pomoc obecnej polície privolané i štyri hliadky príslušníkov štátnej polície pre zvládnutie zákroku medzi dvadsiatimi miestnymi Rómami. Taktiež bolo na kamerovom systéme zachytené poškriabanie šiestich vozidiel pri požiarnej zbrojnici i pokus o vykradnutie bankomatu umiestneného na kultúrnom dome ako i požiar vozidla na Obchodnej ulici.
Obecná polícia taktiež zasahovala pri riešení rodinných nezhôd, vykonala zákroky pri rušení nočného kľudu v obci, ale i ako asistencia pri dopravných nehodách a privolaných záchranných tímov zdravotnej služby a v neposlednom rade ako asistencia pri vzniknutých požiaroch v obci.
Príslušníci Obecnej polície sa stále taktiež venujú odchytu túlavých psov, kde veľmi dobre spolupracujú s pracovníkmi útulku „Majme srdce", ktorí sú nadmieru ochotní pomôcť pri umiestňovaní odchytených psov. Poďakovanie za pomoc patrí hlavne pani Magdaléne Fũlũpovej.
15. júla v dopoludňajších hodinách bolo zistené, že Študentský kríž, ktorý sa nachádza na poľnej ceste smerom do Vysokej pri Morave niekto vandalským spôsobom znehodnotil.
Počas roka v Základnej škole vandali porozbíjali okná, vykopli dvere, zničili stojan a ukradli zástavu. Naposledy neznámi páchatelia podpálili kontajnery na komunálny a separovaný odpad. Škoda sa pohybovala okolo 2000 eur.
V noci z 5-teho na 6-teho októbra neznámi páchatelia podpálili novostavbu na Dolnej ulici našej občianke Monike Kubačákovej. Našťastie sa pri tomto požiari nikomu nič nestalo a škody boli len materiálne. Okrem tohto požiaru hasiči zasahovali aj pri viacerých požiaroch tŕstia a pri požiari šopy na ulici Na trávnikoch u Kebisovcov a to 2. apríla.

Šport
3. apríla sa v telocvični Základnej školy konal Veľkonočný basketbalový turnaj, ktorý usporiadala Roconaba.
9. júna sa na hokejbalovom ihrisku konal hokejbalový turnaj zohorských mužstiev, ktorý tiež zorganizovala OZ Roconaba.
V hokejbalovej lige Zohor zastupujú dve mužstvá, ktoré sa po základnej časti ligy umiestnili na 7 mieste HBK Roconaba Zohor a na 10 mieste HBC Parkovisko Zohor.
10. júla sa konal futbalový turnaj Vendelín Cup 2010. Bol to už 6. ročník a zúčastnili sa ho tradiční súperi. Za hostí to bol Jakubov a Záhorská Ves a za domácich borci z Rinkopu a Vendelína. Do finále postúpili hostia z Jakubova a rozdali si to z našimi z Rinkopu. Vyhral Jakubov a už po tretíkrát sa stal víťazom. V súboji o tretie miesto bol lepší Vendelín.
August patril ako už po dlhšie roky plážovému volejbalu.
7.augusta sa konal v areáli Oáza turnaj v mixe čiže zmiešané dvojice.
21. augusta to bol zase turnaj „Rozlúčka s letom"
26. decembra bol v telocvični Základnej školy Štefanský volejbalový turnaj.
Všetky tieto športové turnaje usporiadala OZ Roconaba.
5. júna sa družstvo mladých hasičiek pod vedením trénerov Martina Havlína a Katky Mackovičovej zúčastnilo hasičskej súťaže – okresné ho kola „Plameň" vo Veľkých Levároch. Dievčatám sa darilo a skončili na prvom mieste a postúpili do krajského kola, ktoré sa konalo v poobedných hodinách. Aj tu sa umiestnili na prvom mieste a postúpili na Majstrovstvá Slovenska do Turčianskych Teplíc, ktoré sa konali 9. – 10. júla. Umiestnili sa na 8. mieste. Boli to tieto dievčatá: Dušana Havlíková, Katarína Piačeková, Aneta Rechtorovičová, Silvia Klubníková, Karolína Zaičková, Tatiana Švitlerová, Adriana Veselovská, Patrícia Sirotová, Zuzana Mackovičová, a Adriana Kovárová.
19.júla sa konal na štadióne FC 2. ročník Memoriálu Karola Sabola vo futbale starších žiakov. Turnaja sa zúčastnili 4 mužstvá a výhru si odniesli starší žiaci z Lokomotívy Devínska Nová Ves „A", druhé miesto Lokomotíva Devínska Nová Ves „B" , naši chlapci skončili na peknom treťom mieste a štvrté miesto ŠK Plavecký Štvrtok OFK Vysoká.
V jarnej časti futbalovej sezóny 2009/2010 sa „A" mužstvo pod vedením trénera p. Masaroviča Jána umiestnilo na 13. mieste zo 14 a podarilo sa im udržať sa vo IV. Lige. Dorastenci si udržali pekné tretie miesto z jesennej časti ligy. Starší žiaci, ktorí hrajú v I. lige si tiež udržali svoje miesto z jesennej časti a skončili na 9-tom mieste. Okrem toho sa zúčastnili turnaja v Devínskej Novej Vsi, kde obsadili pekné 4. miesto za účasti družstiev z regionálnych líg. Naši najmladší futbalisti pokračovali v nadšených výkonoch aj počas jarnej sezóny a ich nadšenie z hry stále trvá.
25. júna zorganizoval Slovenský rybársky zväz detské rybárske preteky na Lábskom jazere. Súťažilo 18 detí v dvoch disciplínach a to o najväčšiu chytenú rybu a o najväčší počet chytených rýb. Najúspešnejším rybárom bol Vladimír Burský, druhý Denis Hrebeň a tretí Jakub Filip. Odmenené však boli všetky deti.
Od 4. októbra sa začala cvičiť Zumba. Záujem bol taký veľký, že sa z telocvične v základnej škole museli presťahovať do KD
Paintballový klub Zohor funguje už tri roky a každým rokom naberá na sile, či už v počte členov, ale hlavne skúsenosťami a taktikami. Cieľom painbalového klubu je rozvoj športových a oddychových aktivít pre jeho členov ako aj pre iných záujemcov tohto športu. Poskytujú obyvateľom Zohora a okolia väčšie možnosti využívania voľného času a to prostredníctvom rôznych podujatí, súťaží. Predsedom klubu je Lukáš Kovár a podpredseda Ján Vachálek. V tomto roku mali 12 platných členov.
Na Kvetnej ulici vo Fitnes Richarda Haramiu si denne môžu naši občania zacvičiť v posilňovni a zároveň si dať aj masáž alebo infrasaunu.
Tenisový klub: na dvorcoch TK sa konali súťaže družstiev II. triedy BTZ (bratislavský tenisový zväz) kategória staršie žiačky, ktoré sa umiestnili na prvom mieste. Zohor reprezentovali Slezáková Lesia, Tančeková Táňa a Gašparíková Dorota. Ďalej súťaž družstiev I. triedy BTZ seniori 35+. Z ôsmych družstiev naši skončili na peknom treťom mieste a naše farby hájili Daniel Valent, František Hubek, Peter Morávek, Ján Hurta.
22.5 – 25.5 sa konali Majstrovstvá bratislavského regiónu v tenise mužov a žien. Zúčastnilo sa 24 mužov a 13 žien. Víťazmi sa stali Michal Milko a Petra Júrova obaja z TK Slovan Bratislava.

Pohyb obyvateľstva
V roku 2010 sa do našej obce prisťahovalo .................66 osôb
Odsťahovalo .................39
Narodilo .......................25
Zomrelo ........................29
31. 12. 2010 mala obec 3280 obyvateľov.

Malá perlička na záver: Po otvorení nového obecného úradu sa po dedine začalo pošuškávať, že tam vraj straší. Jedni hovorili, že sa tam obesil školník a že je to jeho duch, iní zase, že počas vojny tam bola nemocnica, že by to mohli byť duchovia zomretých v nej a ďalší, že by to mohli byť duše utopených v močiari, ktorý sa tam v minulosti nachádzal. Obecný úrad prišiel posvätiť kňaz.

Prosím členov kultúrnej komisie, aby tento zápis skontrolovali a ak vedia o niečom, čo by malo byť ešte v kronike zapísané alebo si myslíte, že by niečo, čo som tam napísala v kronike byť nemalo opravili.
Ďakujem
Ščepánková Jana

Vytvoril / Designed by Data Online
preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie preload obrazku navigacie